Nem lett ügy a bécsi nagykövet ittasan okozott balesetéből

2021.02.02. 20:25

Ittasan, gyerekeivel az autójában karambolozott nyolc évvel ezelőtt Bécsben Szalay-Bobrovniczky Vince, jelenleg a Miniszterelnökségen dolgozó egykori bécsi nagykövet – írja a Telex. A lap szerint az ügyet csendben elrendezték, az esetnek sem Magyarországon, sem Ausztriában nem lett következménye.

Mint írják, az egykori nagykövet még 2013 áprilisában, az esti órákban feleségével és négy gyermekével hazafelé tartott a nagykövetség ötszemélyes, szolgálati Mercedesével. Majd egy egyenes, egyirányú utcában egy taxi fékezett előtte, nekihajtott, az pedig nekicsúszott egy parkolóhelyről éppen kifelé álló autónak.

A kiérkező rendőrök 0,84 mg/l előzetes légalkoholszintet mértek a diplomatánál, alkoholos italok szaga érződött rajta, és be voltak vörösödve a kötőhártyái. A nagykövet és családja sérülés nélkül úszta meg a balesetet, a taxi utasa és a harmadik autó sofőrje viszont megsérült, az egyiküket kórházba is vitték, majd nem sokkal később kiengedték

– írja a lap, aki megkereste a politikust is. Szalay-Bobrovinczky Vince közölte: biztos volt benne, hogy csak az osztrák szabályok által megengedett mértékben fogyasztott alkoholt. Az alkoholszonda szerinte vélhetően azért mutatott magasabb értéket a megengedettnél, mert ebben az időszakban egy vírusos megbetegedés miatt gyógyszert szedett, amiről orvosi igazolással is rendelkezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport