Újabb térséget áraszthat el az árvíz

2021.02.15. 09:58

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza-tónál. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig)  újabb területen, a Kiskörei-tározó menti szakaszon, Tiszafüred és Kisköre között rendelt el vasárnap elsőfokú árvízvédelmi készültséget – közölte az igazgatóság a honlapján.

A Kötivizig már 269 kilométeren tart nappali figyelőszolgálatot a védvonalak mentén – írja az MTI. Elsőfokú a készültség a Tisza bal partján, Kisköre és Fegyvernek, a jobb partján Kisköre és Doba között (83 kilométeren), a Zagyva Szászberek és Jászberény közötti szakaszán (99 kilométeren), a Hármas-Körös jobb parti, Mezőtúr és Öcsöd közötti 32 kilométeres szakaszán, valamint a Kiskörei-tározó menti 55 kilométeres szakaszon.

A Tisza-tavi kikötők és strandok üzemeltetőit arra kérik, hogy a várható vízszinteknek megfelelően, szükség szerint a bérleményeik területén található mobil létesítményeket távolítsák el.

Továbbra is harmadfokú a készültség a Sajón a tiszai torkolatnál. Áradnak a Körösök is: a Kettős-Körösön másodfokú, míg a Hármas-Körösön egyelőre elsőfokú a készültség.