Fotó is van, elkezdték kiküldeni az oltási behívókat

2021.02.16. 18:22

Miután az Orbán-kormány bejelentette, hogy elkezdik a legidősebb korosztály mellett a 60 év alatti krónikus betegek oltását is, várható volt, hogy hamarosan napvilágot lát az oltási behívó. Mivel most egy jóval szélesebb kört kell beoltani, ezért a háziorvosok helyett a Nemzeti Népegészségügyi Központ levélben kezdte tájékoztatni az érintetteket az oltás esedékességéről. A Pénzcentrum az egyik olvasójának a behívójával elsőként mutatta meg, hogyan néz ki az említett dokumentum. 

A 30-as éveiben járó olvasó a krónikus betegsége miatt kerülhetett fel az oltandók listájára, és vélhetően a 60 éven aluliakhoz hasonlóan az AstraZeneca oltóanyagából fog kapni.

A közzétett képeken jól látszik, hogy a Népegészségügyi Központ a személyes adminisztráció helyett a behívóval próbálja gyorsítani a folyamatot. Az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozat mellett a betegeknek

a krónikus betegségeikről, az esetleges allergiájukról, jelenlegi vagy  a következő két hónapban tervezett  várandósságról is kell információt közölniük.

A szükséges dokumentumokat kitöltve kell bevinniük a kijelölt oltóponthoz személyi igazolvány és a TAJ-kártya kíséretében.