Király Lindát türelemre tanította a betegsége

2021.02.18. 07:02

Az énekeső pár éve megtudta, egy az agyalapi mirigyén található daganat okozza hormonháztartásának zavarát, és az évekig tartó eredménytelen harcát a pluszkilókkal, ám az állapot megváltoztatása nem megy egyik napról a másikra – írja a Blikk

Hozzáteszik, hogy az énekesnő a műtét helyett a hosszabb utat választotta, ugyanis a daganatot gyógyszeres kezeléssel próbálják zsugorítani, majd eltüntetni. Az énekesnő a lapnak arról is beszélt, hogy a daganat már minimálisan csökkent, viszont hosszú folyamat vár még rá. 

Egy biztos, az utóbbi időben megtanultam, milyen türelmesnek lenni, ez komoly fejlődési folyamat számomra

– fogalmazott. Király Linda arról is beszélt, hogy állapotát félévente ellenőrzik MRI-vel, de orvosával ennél sűrűbben konzultál, ugyanis egy stresszesebb időszak rögtön kibillentheti az egyensúlyából, ami nem tesz jót a hormonjainak, és az erre szedett tabletta adagolását módosítani kell ilyenkor.

Az énekesnő korábban arról is beszélt a lapnak, hogy a műtéti beavatkozás bizonyos esetekben túl nagy kockázatot jelentene, és az is előfordulhat például, hogy élete végéig hormonkészítményeket kellene szednie; ezért döntött inkább a gyógyszeres terápia mellett. 

Buda Botond ideggyógyász, címzetes egyetemi docens is nyilatkozott a lapnak, ő azt mondta, érthető az énekesnő álláspontja. 

Ha nagyobb daganatról van szó, annak mérete hatással lehet az agyalapi mirigy közelében lévő látóidegi kereszteződésre. Ám ilyen esetben is érdemesebb esetleg először gyógyszerrel zsugoríttatni a daganatot, hiszen egy kisebbet már egyszerűbb megműteni

– összegzett.