Leváltották a Szent Margit Kórház főigazgatóját

2021.02.20. 12:07

Nagy Mihály váltja Szentes Tamást a Szent Margit Kórház intézményvezetői posztján – jelentették be az intézmény Facebook-oldán. Szentes Tamást 2020 januárjában nevezték ki főigazgatónak, azt követően, hogy Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül menesztette Badacsonyi Szabolcsot. Az akkori hivatalos indoklás szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ „lényeges hiányosságokat tárt fel a szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás terén”.

Szentes Tamás távozásáról Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője Facebook-oldalán azt állítja, hogy Szentes nem egyszerűen távozik, hanem kirúgták. A politikus szerint a Szent Margit Kórház Covid-osztályán dolgozó ápolóknak nem fizették ki a pluszjuttatásokat. A politikus reméli, hogy az új főigazgató rendezi a dolgozók pluszjuttatását. Szabó Tímea megemlíti azt is, hogy Szentes alatt vesztette el a Szent Margit Kórház a függetlenségét, és kényszerült be a Szent János Kórház alá. 

Nagy Mihály általános orvosi, ortopéd és traumatológus szakorvosi és egészségügyi szakmenedzseri diplomával rendelkezik. Egészségügyi vezetői tapasztalatait a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatójaként, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet és az Országos Sportegészségügyi Intézet orvosigazgatójaként szerezte.