A veszélyhelyzetre hivatkozva nem adták ki a szerződést a kecskeméti képviselőnek

2021.02.21. 13:51

A veszélyhelyzetre hivatkozva tagadta meg a kecskeméti önkormányzat a fideszes többségű kecskeméti önkormányzat ellenzéki tagjának egy szerződés kiadását. Vancsura István abba a 250 milliós pályázattal kapcsolatos szerződésbe nézett volna bele, amelynek alapján a városi kispiac és egy óvoda felújítását végezték el 250 millió forintért – számolt be Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hozzátette azt is, hogy a dokumentum kiadását a veszélyhelyzetre hivatkozva megtagadni teljesen törvénytelen. Úgy véli, ez ismét annak a példája, hogyan él vissza a hatalom a veszélyhelyzettel, azaz mindannyiunk nyomorával – fogalmazott. Szerinte a kecskeméti városháza „Cecíliább a Cecíliánál”.

Hadházy Ákos ezzel arra utalt, hogy korábban szintén a veszélyhelyzetre hivatkozva késleltették az adatok kiadását, amikor egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi. Müller Cecília országos tiszti főorvos ekkor fogalmazott úgy egy kiszivárgott belsős üzenetben, hogy „erre nincs jobb szövegünk?”, javasolva, hogy egyszerűen hivatkozzanak a kormányrendeletre, és hosszabbítsák meg 14 napról 45 napra a válaszadás határidejét.