Láncra verve hagyta ott a kutyáit, mikor elköltözött

2021.02.23. 11:53

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. Az asszony 2020 október elején költözött el hajdúdorogi otthonából a településen élő rokonaihoz, a házának udvarán tartott három kutyát azonban hátrahagyta, azokat nem gondozta tovább, és más személyt sem bízott meg az állatok ellátásával. Az asszony a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így azok sem élelemhez, sem folyadékhoz nem tudtak hozzájutni.

Két kutya elpusztult, míg a harmadik, alultáplált, 7-8 hónapos kutyát az egyik állatvédő alapítvány segítői állatorvoshoz vitték.

Megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna, olvasható az ugyeszseg.hu honlapján. 

Kapcsolódó

Svájc és Lengyelország az élen, Magyarország sereghajtó az állatkínzás elleni harcban

Szigorítás helyett a jelenlegi törvények következetesebb betartása jelenthetné a megoldást az egyre megdöbbentőbb állatkínzási ügyek esetében.

A vádlott szándékos magatartásával az állatoknak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, továbbá megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket. Az asszony a nyomozás során beismerte tettét. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a helyi járásbíróságon. Az ügyészség közérdekűmunka-büntetésre tett indítványt.