105 nap után megkapta az Orbán-kormány bértámogatását egy budapesti kávézó

2021.02.24. 16:14

Örömhírt osztott meg Facebook-oldalán a budapesti Jedermann kávézó. Mint azt írták, 105 nap után megkapták a bértámogatást. Hozzáteszik azt is, hogy „nem sok, de legalább megjött”. IX. kerületi Ráday utcában található üzlet négy hónapra összesen 500 ezer forintos bértámogatást kapott, ami 12 főre a járulékok levonása után egy hónapban 10 416 forintot jelent egy főre nézve – látható a bejegyzéshez posztolt fotón. 

A kávézó munkatársai egyúttal megköszönték a követőiktől kapott folyamatos bátorítást, üzeneteket, leveleket, valamint a támogatásokat is, és mint az kiderült, több mint 500 ezer forintot adtak össze nekik. Novemberben még úgy számoltak, hogy február 1-ig bírják majd. Most azt írják, a vendégeiknek hála, ha nem változik semmi, május 1-ig biztosan meglesznek mind a tizennégy alkalmazottat beleértve.

Február 3-tól lépett hatályba az új kormányrendelet, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósokon segít. Az Orbán-kormány azt ígérte, hogy február végéig egy összegben fizeti ki a vállalkozók részére a bértámogatást. Korábban az Indexnek több vendéglátós is azt mondta, hogy mindez szerintük csak „látszat intézkedés”, sok helyre ugyanis február elején még a novemberi bértámogatás sem érkezett meg.