800 millióból készülhet politikai krimi az őszödi beszédről, benne lesz a szerelmi szál is

2021.02.26. 09:30

Nemzetközi stábbal és egy „neves” angol rendezővel fikciós nagyjátékfilm készül a 2006. őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is – adta közre a 24.hu. Hivatalosan egyelőre még nem lehet túl sok mindent tudni A hazugság ára címet viselő, 800 millió forintból elkészítendő alkotásról, egy szinopszis jutott el a portálhoz, amely szerint

egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

A szereplőválogatás állítólag már zajlik, a Universe Management casting cég színészeket keres meg levélben. Bár a témaismertető alapján nem lehet száz százalékig kijelenteni, hogy biztosan az őszödi beszédről van szó, a lapnak többen is megerősítették, hogy a hír helytálló, sőt, sikerült megszólaltatniuk két,  a nevét nem vállaló színészt is. Egyikük azt mondta, hogy azért nem ment el a castingra, mert nem akart belefolyni egy olyan projektbe, amelynél esélyt lát arra, hogy a politikai csatározások kellős közepébe kerül majd.

Ettől függetlenül az egyelőre nem világos, hogy ki lehet az egyik színész által említett neves angol rendező, a stáb egyéb nemzetközi tagjai, illetve, hogy milyen támogatásból ki forgatja a filmet.