Az ügyészség szerint a csengeri örökösnő cáfolta, hogy pénzt adott Kósa Lajosnak

2021.03.01. 18:10

Visszautasítja az ügyészség azokat a politikailag motivált feltételezéseket, miszerint törvénysértően vagy szakszerűtlenül járt volna vagy jártak volna el a csengeri örökösnő és Kósa Lajos ügyében – erről beszélt Lajtár István, a legfőbb ügyész helyettese a parlament hétfői ülésnapján. Lajtár István a DK-s Bősz Anett kérdésére azt mondta, Kósa Lajost tanúként hallgatták meg a nyomozásban, és azt a kft.-t is vizsgálták, amiről később maga a vádlott cáfolta, hogy onnan pénzeket továbbítottak volna egy „miniszteri rangban lévő barátnak”.

Az ügyben, mint az ismeretes, a Nemzeti Nyomozó Iroda különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. A nyomozás közben a történeti tényállás egészét vizsgálták – ismertette Lajtár István, hozzátéve, hogy Bősz Anett azt állításával szemben tanúként már meghallgatták Kósa Lajost, miután fény derült rá, hogy megtévesztette a nő.

A nyomozást befejezése után az ügyben a Mátészalkai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot, a Mátészalkai Járásbírósághoz. Az ügy bírósági szakaszban van. A bizonyítási cselekményekről és büntetőjogi felelősség kérdéséről a bíróság fog dönteni – zárta mondandóját Lajtár István.

Kósa Lajossal a csengeri örökösnő megpróbálta elhitetni, hogy mesés örökség jogosultja, ugyanis több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016 januárjában. Az Index ebben a cikkben részletesen össze is foglalta, mit érdemes tudni erről a nem mindennapi történetről. Vasárnap egyébként Kósa Lajos közleményben tagadta a róla megjelent állításokat, miszerint ő bármilyen vagyont elfogadott volna a csengeri örökösnőtől.