Előzetest ért a kábítószer-kavalkád

2021.03.08. 13:31

A Szegedi Járásbíróság, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványára, elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik hónapokon keresztül értékesítettek többféle kábítószert is lakókörnyezetükben.

A gyanú szerint a gyanúsítottak egyike 2020 nyarától marihuánát, amfetamint és metamfetamint szerzett be, ezeket egy ismerős házaspárnak adta tovább, akik azt Szegeden egy lakótelepi lakásban porciózták, majd értékesítették – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon. A férfi folyamatos ellenőrzést gyakorolt a házaspár kábítószer-kereskedő tevékenysége felett. A nyomozók a múlt héten vették őrizetbe a három gyanúsítottat.

A házkutatások során 4,5 kilogramm marihuánát és több mint fél kiló por állagú kábítószert foglaltak le, emellett nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket és gépkocsit.

Kapcsolódó

Tetten érték a dílereket, több mint 5 kilogramm kábítószert is találtak

Szegedi drogterjesztő házaspárt és bűntársukat fogták el a nyomozók. Felmerült, hogy a saját gyereküknek is adtak a szerből.

A gyanú szerint a kábítószert terítő házaspár az általuk nevelt fiatalkorú gyermeknek is rendszeresen adott a kábítószerből.