A nyugdíjasok és kisgyerekesek márciusban lejáró bérletigazolványait április 30-ig elfogadja a BKK

2021.03.12. 13:44

A koronavírus-járvány miatt elrendelt védelmi intézkedésre tekintettel az álláskeresők bérletéhez szükséges, februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokat, illetve a nyugdíjasok és kisgyerekesek márciusban lejáró bérletigazolványait április 30-ig elfogadja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A személyes érintkezés csökkentése érdekében a BKK is ideiglenes eljárásrendet alkalmaz. Az intézkedés azokat az utasokat érintheti, akik álláskeresőknek kiállított bérletet, esetleg nyugdíjas- vagy kisgyerekes-bérletigazolványt használnak – tájékoztatta a társaság az MTI-t. 

Az álláskeresők havi bérletét normál esetben minden hónapban egy új, eredeti, papír alapú hatósági bizonyítvány beszerzésével lehet igényelni, azonban a koronavírus-járvány miatt a közigazgatásban korlátozottabbak lettek a személyes ügyintézési lehetőségek. Az álláskeresők bérletét ezért márciusban és áprilisban, azaz április 30-ig bezárólag a februári vagy márciusi keltezésű hatósági bizonyítványokkal is ki lehet váltani.

A márciusban kiállított hatósági bizonyítványok esetében az elektronikus ügyintézéssel kiadottakat is elfogadják, de az így kiállított bizonyítványokat az ügyfél által kinyomtatva, tehát papír alapon lehet felhasználni a bérlet kiváltására.