Meghalt a tanárnő, akit sebészollóval szúrtak meg a Honvédkórházban

2021.03.17. 14:32

Feladta a harcot, ma reggel elhunyt a tanárnő, akit egy őrjöngő kínai férfi szurkált össze a Honvédkórház egyik Covid-osztályán – írja a Blikk

Kedden az Index is írt arról, hogy a bíróság elrendelte annak a 37 éves férfinak a letartóztatását, aki egy sebészollóval életveszélyesen megsebesítette betegtársát a Honvédkórház Covid-osztályán. A súlyosan bántalmazott nő védekezésre képtelen állapotban, altatásban volt a lélegeztetőgépen. A férfi életveszélyes sérüléseket okozott neki, súlyosan megsebesítette áldozata szemeit, valamint a testén is ejtett szúrásokat. 

A nyakán és a fején megszúrt 54 éves betegen életmentő műtétet kellett végrehajtani, állapotát stabilizálták. 

A kínai férfi állítólag minden előzmény nélkül kezdett el fojtogatni egy férfit, utána pedig egy sebészollóval öt embert is megsebesített. Bár a kórház biztonsági személyzete felfigyelt rá, nem tudták leállítani, az egyik őrt is megsebesítette. Ezért a rendőrök segítségét kérték, akik végül a kórház udvarán fogták el.

A kínai férfi állítólag drogelvonási tünetek miatt kezdett ámokfutásba. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.