Majdnem halállal végződött a birtokvita

2021.03.18. 09:19

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki a kertszomszédját próbálta megölni, ugyanis a férfi és szomszédja között birtokvita miatt elég rossz volt a viszony.

Még 2019 májusában a sértett megjelent a telkén egy ismerősével, hogy ott kerti munkát végezzenek. A sértett nő az ingatlanon lévő faházba ment, míg ismerőse a telek távolabbi részén kezdett füvet nyírni.

Az elkövető átmászott a kerítésen, és a nőt kétszer, ököllel arcon ütötte, majd egy szerszámnyéllel is kétszer nagy erővel fejbe verte, és fojtogatni kezdte. A földre rogyó sértettet azután bordáinál megrúgta és megütötte, majd tovább folytatta a fojtogatást, amíg a nő elveszítette az eszméletét.

Ezt látva a férfi abbahagyta a bántalmazást és az ingatlanról elmenekült.

Az éppen eszméletére térő sértettre a telek túlsó oldaláról visszatérő ismerőse talált rá. A nő a bántalmazás következtében többszörös arccsonttörést, fején több zúzódást és bordatöréseket is elszenvedett.     

Az ügyészség szerint kizárólag a véletlenen múlt, hogy az elkövető támadása nem járt súlyosabb, akár a sértett halálával bekövetkező eredménnyel – írja az MTI a főügyészség tájékoztatása alapján.