Orbán Viktor: Kell egy terv

2021.03.22. 17:59

Egyeztetéssorozatot indított Orbán Viktor a járvány utáni helyzet, a „poszt-Covid” témájában; az MTA elnökével folytatott pénteki tárgyalás után hétfőn családügyi civil szervezetekkel tanácskozott a kormányfő az Egyszülős Központ budapesti épületében – erről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást a távirati irodának.

Közlése szerint a megbeszélésen

  • Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke,
  • Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke,
  • Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke,
  • Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke és 
  • Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vett részt. 

A kormány elé kerül több javaslat

Orbán Viktor az eseményről a közösségi oldalán megosztott videóban számolt be. Kifejtette: az országot nemcsak gazdaságilag kell újraindítani, a családokat ugyanis megviselte a bezártság, az elszigeteltség.

A miniszterelnök szerint kell egy terv arra, hogyan indítsuk újra az iskolákat, hogyan indítsuk újra a sportéletet, a szakköröket, hogyan szervezzük újra a nyári táborokat, egyáltalán: hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét, a magabiztosságát, és az egymásba vetett kölcsönös bizalmat. Megjegyezte: sok jó javaslatot kaptak, több közülük hamarosan a kormány elé kerül. 

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezés. A központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek, és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.   • Tippek
  • Biztosítás