DK: azonnal kérjen nemzetközi egészségügyi segítséget a kormány

2021.03.23. 13:59

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal kérjen nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásában – áll a párt keddi közleményében, amit a sajtótájékoztatójuk után adtak ki. Mint írták, Magyarországnak van a legnagyobb segítségre szüksége, ezért jó lenne, ha Orbán Viktor miniszterelnök nem „szájhősködne.”

Ez nem a melldöngetés és a hamis sikerpropaganda, hanem az életmentés ideje. Követeljük, hogy a kormány azonnal kérjen nemzetközi segítséget, különben még több magyar fog meghalni

– fogalmaz a párt közleményében.

Azt írták, „mára Magyarország lett a koronavírus által leginkább sújtott ország a világon. A múlt héten világelsők lettünk lakosságarányos halálozásban, tegnap már öt és fél percenként halt meg egy magyar, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma naponta újabb és újabb rekordot dönt.”

Rámutattak: az elmúlt 10 év egészségügyet érő kormányzati megszorítások miatt azok az orvosok és ápolók hiányoznak a rendszerből, akiket a kormány elüldözött, a szakemberhiány pedig minden egyes nap életeket követel.

Elemei erővel tombol

Elemi erővel tombol a járvány, és még messze vagyunk a népességszintű védettségtől, hiába halad jól az oltási program – erről már Müller Cecília országos tiszti főorvos beszélt a reggeli drámai adatok közlését követően az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Közel 100 százalékban a brit vírusvariáns terjed az országban, alig pár százalékban mutattak ki cseh és egyéb mutációkat.