Modellt vált a Testnevelési Egyetem is

2021.03.23. 07:03

A húsz jelenlévő szenátusi tag tizennyolc igen és két tartózkodás mellett eldöntötte, hogy a Testnevelési Egyetem hivatalosan is kezdeményezi a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium felé modellváltási szándékát – írják az egyetem honlapján

A Testnevelési Egyetem Szenátusa hétfőn tárgyalta az intézmény közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé történő átalakulását Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Genzwein Ferenc kancellár előterjesztésére. A rektor úgy fogalmazott:

Az új működési modell megvalósítása a Testnevelési Egyetem alapvető szakmai, akadémiai autonómiájának megőrzése és fejlesztése mellett az intézmény hosszútávú fennmaradását, működési stabilitását és hatékonyságát szolgálja.

Az átalakulás meglehet, hogy nagyon is gyorsan megy végbe. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis a március 22-i Magyar Közkönyben hosszabbította meg 2021. március 20-tól számítva egészen 2021. július 31-ig az eddigi, gazdasági ügyekért felelős kancellár, dr. Genzwein Ferenc kinevezését.