Lemondott az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

2021.03.24. 21:59

Lemondott Hajas Barnabás, az Igazságügyi Minisztérium (IM) igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az IM szerdai közleménye szerint Hajas Barnabás a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte, új szakmai kihívásokat keres, ezért március 15-ével lemondott. Hajas Barnabás irányításával állt fel a családjogi szakértői munkacsoport és a családjogi civil munkacsoport, amelyek célja a kapcsolati erőszak elleni jogintézményeknek, a gyermekvédelmi jelzőrendszernek, valamint a kapcsolattartás szabályozásának a felülvizsgálata volt.

A távozó államtitkár vezetésével dolgozták ki a „felkereső áldozatsegítés” koncepcióját, amelynek köszönhetően idén januártól Magyarországon új alapokra helyezve segítik a bűncselekmények áldozatait. Emellett a tavalyi második félévben megduplázták az áldozatsegítő központok számát, és az idei évre további öt megyében készítették elő a kialakításukat – írja az MTI.

Hajas Barnabás feladatai közül kiemelték a jogi szakvizsgáztatás újraindítását, figyelembe véve a járványügyi védekezés szabályait, továbbá az igazságügyi hivatásrendek feletti törvényességi felügyeleti jogkörre vonatkozó szabályozás és az ahhoz kapcsolódó gyakorlat továbbfejlesztését.

A távozó államtitkárnak nagy szerepe volt a jogi személyek egységes nyilvántartása koncepciójának kidolgozásában is. Elődje Vízkelety Mariann volt, a megüresedett pozícióhoz kapcsolódó feladatköröket a minisztérium a jövőben belső átszervezéssel látja el.  • Tippek
  • Árfolyam