Letartóztatták azt a külföldi férfit, aki lerángatott egy nőt a buszról, hogy megerőszakolja

2021.03.30. 07:14

Letartóztatta a bíróság azt a 26 éves külföldi férfit, aki szombaton a VIII. kerületben lerángatott egy nőt a buszról és erőszakoskodott vele – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-t. A férfit kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított a bíróság előtt nem tett részletes vallomást, nyilatkozatában azonban beismerte tettét. 

A nő, akivel a férfi erőszakoskodott, csak a szerencsének köszönheti, hogy nem lett komolyabb baja. A gyanú szerint miután a férfi lerángatta a buszról a nőt, lehúzta a kabátját és a nadrágjának a cipzárját, majd erőszakosan fogdosni kezdte. Ezt követően a földre dobta, ráült és fogva tartotta a nőt, aki hiába próbált szabadulni nem tudott, mígnem a járókelők segítettek neki. 

A bíróság álláspontja szerint ez az önkéntes jogkövetés hiányára is enged következtetni, különös tekintettel arra, hogy a férfinak nincs magyarországi kötődése, családja, vagyona. Mindezek alapján feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén elhagyná az országot, kivonná magát az eljárás alól. Összességében a bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható. A végzés nem végleges.