Átmenetileg bezárnak a zuglói bölcsődék

2021.03.30. 13:55

Rendkívüli szünetet rendelt el április 1. és április 16. között a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben Horváth Csaba, a városrész polgármestere.

A bölcsődéket azért kell átmenetileg bezárni, mert egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményeket már többször is be kellett zárni.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart, a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást.

A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde (1141 Budapest, Mályva köz 12.) és a Móka-kacagás Bölcsőde (1142 Budapest, Róna park 5–9.) biztosítja azon kisgyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük.

Az intézkedést szakmai véleményekre alapozva Szabó Rebeka alpolgármester kezdeményezte.

A közlemény szerint a zuglói vezetés megkésett, de helyes döntésnek tartja, hogy az Orbán-kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. Elvárják továbbá, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt. A zuglóiaktól pedig azt kérték, hogy maguk és mások élete, egészsége védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat, illetve aki teheti, maradjon otthon.