Üzentek az egyházak: A húsvét az élet ünnepe

2021.04.02. 13:30

Húsvét az élet ünnepe – olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében.

A húsvét, a keresztény világ ősi ünnepe azt hirdeti a templomokban, imaházakban, családi otthonokban, hogy Jézus feltámadt és él. „Ennek a jó hírnek a továbbadása és meghallása teszi ünnepünket fontossá. Ezért senki ne gondolja, hogy nyomtalanul elmúlhat az életében ez a néhány nap” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy húsvét után is tény marad Jézus feltámadása, és annak valamennyi ember számára szóló következménye.

Kitértek arra: 2021 húsvétját továbbra is a járvány elleni küzdelem, az óvatosság határozza meg. Ez fegyelmet, alkalmazkodást, egymásra figyelést igényel. Mindezek ellenére a legfontosabb, hogy eszünkbe jusson a Feltámadott bátorító üzenete:

Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.

Kapcsolódó

Hívek nélkül tartotta meg Erdő Péter a húsvéti szentmisét a Bazilikában a koronavírus miatt

Nem csak a pillanatnyi jó közérzet számít, fontosabb, hogy lássuk az értelmét az egész életünknek, üzente.

Jézus tanítványait és rajtuk keresztül minden kor keresztényeit így erősíti: „Én élek, és ti is élni fogtok.” Ez az élet a Feltámadottba vetett hit, a feltámadásra épített reménység és szeretet. Ez vigasz a gyászolónak, biztatás a félőnek, bizonyosság a kételkedőnek, és új remény az Istenre tekintőnek. Új lehetőség ez mindenkinek – fogalmaztak.