Már a húsvétot sem tisztelik a kiberbűnözők

2021.04.03. 14:45

Az elmúlt napokban újra aktívabban terjed a márciusban megjelent, a Magyar Posta nevével visszaélő adathalász e-mail. Az online vásárlások, megrendelések számottevően megugrottak a járvány miatt.

A húsvéti készülődéssel járó bevásárlás pedig még aktívabbá tette a kiberbűnözőket, olvasható a 4iG Indexnek megküldött közleményében.

Kapcsolódó

Az otthonról dolgozókra is rászálltak a kiberbűnözők

Aki a Zoomon keresztül tartja a kapcsolatot a kollégáival, jól nézze meg, mire kattint.

A jó minőségben elkészített levél egy hamis online terminálon keresztül veszi rá a gyanútlan felhasználókat a bankkártya adataik megadására. 

Bánszki Zsolt, a 4iG IT-biztonsági üzletágának igazgatója szerint az adathalász levelek az alacsony védelemmel ellátott céges postafiókokban terjednek leginkább.

Hozzáfűzte: az arculat és a tökéletes magyar nyelvű szövegezés mellett a levél pontos értéket, postai csomagszámot tartalmaz. Így alkalmas arra, hogy
sokakat tévedésbe ejtsen. 

Kapcsolódó

A kiberbűnözők még most sem kímélik a kórházakat

A hekkerek koronavírusos átverésekkel nyomulnak, kihasználva a járvány miatt felfokozott információéhséget. Minden cég célpont, a home office különösen nagy veszélyt jelent.

A szakember szerint a hazai vállalatoknak az elmúlt egy évben erőteljesebb  biztonsági kockázatokkal kell szembesülniük, ami érintheti akár a céges telefonokat, e-mail-címeket is.