Most akkor lesz Sziget, vagy nem lesz Sziget?

2021.04.09. 15:13 Módosítva: 2021.04.09. 15:14

Röviden és tömören, egyelőre nem tudni. Azt írja ugyanis a HVG, hogy április végén derül ki, hogy megrendezik-e a fesztivált, addig adtak időt maguknak a szervezők, hogy kimondják, megtartják-e vagy sem a Szigetet. 

Kádár Tamás, a fesztivál ügyvezetője a lapnak azt mondta, a fellépők listája elvileg már megvan, több megállapodást is kötöttek előadókkal és zenekarokkal, viszont jelen pillanatban sem lehet tudni, hogy lesz, vagy nem lesz Sziget Fesztivál a nyáron.

A döntéshez még számos kérdést kellene megválaszolni, például jó lenne látniuk a szervezőknek a pontos nyitási tervet és a feltételeket, így megtudhatnák, utazhatnak-e a zenekarok és a közönség, hogy hogyan szabályozzák a beutazást Magyarországra, mik lesznek a vendéglátóipart érintő szabályok nyáron Budapesten és milyen mozgásterük lesz a védetteknek.

Kádár Tamás egyébként Nagy-Britanniát és az angol fesztiválpiacot hozta példának, itt ugyanis a pontos nyitási terv ismeretében több fesztiválra is elkezdték árulni a jegyeket – írja a 24.hu a HVG cikke alapján.

Arról az Index írt elsőként, hogy elmarad a Balaton Sound és a Volt Fesztivál.