Hát most törleszkedik – Demeter Szilárd visszavágott Vámos Miklósnak

2021.04.10. 21:16

Vámos Miklós egy Veiszer Alindának adott interjúban aposztrofálta „kis nyikhajként” és „nagyon ostoba emberként” Demeter Szilárdot, aki szerinte „borzasztó hülyeségeket” írt a Soros Györgyről szóló, 2020. novemberi publicisztikájában. A József Attila-díjas író emlékeztetett arra is, hogy Soros György pénzzel is támogatta a Fideszt az alapítás után. 

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója erre a Mandineren válaszolt. Azzal kezdi, hogy  ő nem lenne biztos abban, hogy az emberek (meggyőződéseik, világnézetük, céljaik) nem változhatnak. Ha ugyanis az emberek nem változnának,  akkor Vámos Miklóst nyugodtan lehetne Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként említeni, hiszen 1983-ban megkapta az elismerést.

Márpedig Vámos Miklós több ennél, és éppen azért lett több, mert változott ő is. Ha eleve nem mindentudóként született, akkor okosabb lett. Annyira viszont nem, hogy Závada, Parti Nagy and co. bevegyék maguk közé, hát most törleszkedik. Ez a jelentkezési lap, úgy látszik: személyeskedjünk egyet Demeterrel, oszt’ hátha emiatt megveregetik a vállamat

– írta Demeter Szilárd.