Ellenzék: ne kelljen regisztrálni az oltásra

2021.04.10. 12:53

Töröljék el a regisztrációt a koronavírus-oltásnál – ezt javasolják az ellenzéki pártok. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is azt szorgalmazza: legyen elegendő a tajkártya felmutatása a vakcinához jutáshoz azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat.

A regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki például stadionokban, az önkormányzatok bevonásával, azok humánerőforrás- és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot. A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma; azoké is, akik megkapták a tényleges védettséget kínáló második adag vakcinát.

Kapcsolódó

Az ellenzéki pártok az Indexnek eljuttatott közleményükben azt is megjegyzik:

az oltási hajlandóságot növelni kell, mert ma még kevesebben regisztráltak a virológusok és az orvosok szerint, mint amennyire az átoltottsághoz szükség lenne. Továbbá sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra, vagy éppen bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben.

Az ellenzék szerint az oltás az egyetlen esély arra, hogy legyőzzük azt a szörnyűséget, amely leírhatatlan károkat okoz itthon és szerte a világban. Úgy vélik: most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni.