Gazdátlan állattetemek a fővárosban

2021.04.11. 14:48

Felkavaró látvány fogadja a Soroksár határában, az Ócsai út közelében fekvő területen túrázókat:

tucatnyi rókatetem hever kiterítve több napja lakott területtől nem messze

– derül ki a soroksáriak által létrehozott egyik zárt csoportban. Az állattetemekről az egyik kutyatulajdonos fotókat is készített, majd elküldte a vadásztársaság képviselőjének, aki azonban eddig nem reagált megkeresésünkre. 

Az állatokat hivatásos vadászok ejthették el, erre utal, hogy a rókatetemek mindegyikének le van vágva a füle, ahogy azt a legutóbb bevezetett jogszabály is előírja. 

Vadászok egyöntetű véleménye szerint

a rókák nagyon gyorsan szaporodnak, szűkülő természetes életterük miatt egyre többször tévednek be a városokba is, emiatt az állatok egész évben korlátozás nélkül lőhetőek.

De nem csak Soroksáron sokasodtak meg a rókák, Budán rókainvázióról számolt be az Indexnek a helyi vadőr. Azonban azt, hogy a tetemeket miért nem szállították még el a területről, nem lehet tudni. Az ügyben természetesen megkerestük az illetékes vadásztársaságot is, mert szerettük volna megtudni többek közt, hogy szabályosan járt-e el a terület hivatásos vadásza, hogy napokra otthagyta a járókelők szeme előtt a tetemeket, illetve mikor történik meg a tetemek elszállítása.

A helyi vadásztársaság még nem válaszolt e-mailünkre, de amint reagálnak, frissítjük cikkünket.