Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Százmilliós profitot hozott a koronavírus-tesztelés egy újlengyeli cégnek

2021.04.11. 15:20 Módosítva: 2021.04.11. 15:28

Két-három hónap alatt százmilliós hasznot termelt egy, eredetileg üzemorvoslással foglalkozó újlengyeli cég, miután kiterjesztette tevékenységét a koronavírus-tesztelésre. 

Sikeréhez az járult hozzá, hogy a tesztek hatósági ára miatt sok szereplő bedobta a törölközőt, és már a mentők sem bírták a tesztelést. Az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat (OFESZ) Kft. nevű cég viszont pont időben lépett – írja az Mfor.hu.

Az OFESZT tavaly rengetegen keresték meg azzal a több mint ezer céges ügyfele közül, hogy hova forduljanak koronavírus-tesztelésért, így végül októberben az OFESZ is elérkezettnek látta az időt, hogy belevágjon a tesztelésbe – fogalmazott a cég tulajdonosa, Szabó Gábor.

A társaság 2020-as beszámolójából  ki is derül:

a 2019-es 75,6 millió forintos árbevételt 376,8 millió forintra, a profitot pedig 18,8 millió forintról 120,5 millió forintra sikerült növelni.

Az időzítés tökéletes volt, ugyanis a második hullám éppen októberben ütött be Magyarországon, nem is tűnik véletlennek, hogy – Szabó Gábor elmondása szerint – 

a 300 millió forintos plusz forgalomból 290-295 millió forint biztosan a koronavírus miatt van.

Iszonyú sok megkeresésünk lett, amit nem győztem emberrel. Házhoz is kiszálltunk tesztelni, amihez mintavevő kolléga kellett. Az álláshirdetésemre legalább 3000 ápoló jelentkezett, közülük mintegy száz ápolónak tudtunk munkát adni különböző időtávokra

– mondta az üzletember a lapnak.

Az Mfor.hu rámuttott arra, hogy nemcsak az időzítésnek, de az online marketingnek is köszönheti a sikert a cég. Ha az ember beírja a Google keresőjébe azt, hogy covid teszt, az első találatok között biztosan a surgoscovidteszt.hu-t vagy a hivataloscovidteszt.hu-t dobja ki. Mindkét oldal mögött az OFESZ áll.