Rázárta a boltot a rablóra a fóti eladó

2021.04.21. 15:05

Nem végleges végzésében letartóztatta a bíróság azt az asszonyt, aki hiába ürítette ki a kasszát, nem tudott elmenekülni, mert az eladó rázárta a boltot.

A Budapest Környéki Törvényszék azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy április 19-én a gyanúsított bement egy fóti üzletbe, ahol a pulthoz lépett, majd egy késsel megfenyegette az eladót, akit a bevétel átadására szólított fel. Mivel a követelésnek a sértett nem tett eleget, a nő megpróbált a pult mögé jutni. Ezt kihasználva az eladó kimenekült a helyiségből, és a gyanúsítottat a rendőrség kiérkezéséig az üzletbe zárta.

Közben a nő a kasszagépből az összes készpénzt, illetve a bankkártyás fizetéseket igazoló papírokat kivette és a zsebébe tette, majd megpróbálta a bejárati ajtót kifeszíteni.

Mivel nem járt sikerrel, leült, elszívott egy fél szál cigarettát és megivott egy alkoholos italt.

A nő ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig. A döntést az ügyész tudomásul vette. A gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.  • Tippek
  • Személyi kölcsön