Kásler Miklós: A járvány lecsengő fázisba került

DSZZS20210225209 (1)
2021.04.24. 15:07

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint hosszú idő után először érezni azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek, és rendkívül bizakodók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A tárcavezető ezt szombati Facebook-bejegyzésében közölte, amelyben beszámolt arról, hogy felkereste a sárvári Szent László Kórházat és a szombathelyi Markusovszky Kórházat. Kásler Miklós az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházat látogatott meg, hogy személyes benyomásokat szerezhessen az intézmények járványfelszereltségéről, helytállásáról.

Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került

– fogalmazott a miniszter. Közölte, a sárvári kórház legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a poszt-Covid-szindróma ellátására való felkészülés. A szombathelyi intézményről pedig elmondta: jelentős szerepe lesz a keringési betegségek kezeléséről szóló nemzeti programban.