18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elítélték a gyerekeket bántalmazó mohácsi nevelőszülőket

2021.04.28. 18:26

Jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a mohácsi nőt és férfit, akik a nevelésükbe vett három gyermeket bántalmazták és elhanyagolták – adta hírül az MTI. A vádlott házaspár nevelőszülőként érzelmileg elhanyagolta, sanyargatta, kisemmizte és bántalmazta a három óvodás és kisiskoláskorú  gyermeket 2016 és 2017 nyara között.

A gyerekeket szolgasorban tartották, rendszeresen nem az életkoruknak megfelelő munkát végeztettek velük, silány és kevés ételt adtak nekik. Nem öltöztették őket az évszaknak megfelelően, és a tisztálkodásukról sem gondoskodtak. Rendszeresen seprűvel, nadrágszíjjal vagy puszta kézzel verték a gyerekeket, majd több napig nem engedték őket iskolába, illetve óvodába, nehogy kiderüljön a bántalmazás.

Végül az egyik gyermek osztályfőnöke észrevette a verések nyomait, és értesítette a gyámhatóságot. Azóta gyerekek más nevelőszülőnél, egyikük pedig gyermekotthonban nevelkedik. 

A Pécsi Törvényszék másodfokú ítéletével súlyosbította a Mohácsi Járásbíróság tavaly szeptemberi, első fokú határozatát, amellyel másfél, illetve két év börtönbüntetésre ítélte a nőt és a férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport