Kiderült, hogy súlyos visszaeső a Ferihegyi úti halálos baleset okozója

2021.05.10. 12:31

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton május 6-án történt halálos baleset okozásával gyanúsított férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség, mert kirívóan sok szabálysértés van már a számláján, emellett nem működik együtt a hatóságokkal, idézéseket nem vesz át – tájékoztat a Fővárosi Főügyészség.

Az Index is beszámolt arról, hogy május 6-án halálos kimenetelű baleset történt a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, a Szemeretelep közelében, ahol négy autó ütközött össze. A balesetet okozó huszonkilenc éves férfi az általa vezetett gépkocsival Vecsés irányából Budapest belváros irányába tartott, amikor a repülőtér D portájánál sávot váltott, és ekkor nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval, majd egy tehergépkocsival is. 

A férfi a baleset után segítségnyújtás nélkül, gyalogosan távozott a helyszínről.

A cserben hagyó férfi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetnek továbbá egy súlyos sérültje volt, hárman pedig könnyebben sérültek.

Az ügyészség arról is informál, hogy a nyomozók a baleset okozójával halált eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének és ötrendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A férfi nemcsak elszökött a helyszínről, de a hatóságokkal nem együttműködő, idézéseket nem vesz át, így az ügyészség arra a következtetésre jutott a várható büntetés mértékére is tekintettel, hogy fennáll a szökés gyanúja. Jogosítványa sincs, ennek ellenére rendszeresen vezet. 

Az elmúlt időszakban kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult vele szemben eljárás.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan ma hoz döntést. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport