Augusztus végére halasztották a Gerecse 50 teljesítménytúrát

2021.05.17. 11:56

Újra elhalasztják az egyik legismertebb hazai teljesítménytúrát, a nagymúltú Gerecse 50-et – közölte a Magyar Természetjáró Szövetség. A járványügyi szabályok alapján szabadidős tömegsport eseményt egyelőre nem lehet tartani, így a szervezők újabb időpontot jelöltek ki.

Az utolsó augusztusi hétvégére, vagyis augusztus 28-ra és 29-re áttett teljesítménytúra kétnapos lesz, szombaton az 50 kilométeres távon, vasárnap a 10 kilométeres, a 20 kilométeres és a 30 kilométeres távon indulhatnak útnak a túrázók.

A tatabányai rajt-cél helyszínen a szervezők érintkezésmentes rajtoltatást szerveznek, az erdei ellenőrzőpontokon is digitális ellenőrzést vezetnek be, előtérbe helyezve a teljesítménytúrázók egészségének maximális védelmét.

A kétnapossá nőtt közösségi eseménnyel a Gerecse erdeinek terhelését is minimalizálni szeretnék a szervezők, a rendezvényre ugyanis nyolcezer nevezőt várnak.

Bővebb információ az esemény honlapján érhető el.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.