Gyurcsány Ferenc: Drámaian széles nyelvtudása van Dobrev Klárának

2021.05.17. 21:00

Dobrev Klára azért jobb, mint a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölt, mert egyedül neki van államigazgatási tapasztalata. Ő már csak tudja, hogy egy ország kormányzásához erre komoly szükség van – fogalmazott Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A DK-elnök kiemelte, Dobrev Klára szakértelme közgazdászként-jogászként vitathatatlan, nagy párt támogatottsága van mögötte, emellett rendkívüli nagy nemzetközi támogatottsága és drámaian széles nyelvtudása van.

Az előválasztás várható eredményeiről azt mondta, nem lehet tudni, hogy a résztvevőknek mi lesz a preferenciája. Valaki nyerni fog, de mindegy ki, mert akkora az Orbán-ellenes hangulat, hogy a jelenlegi kormányfőt bárki le tudná váltani az ellenzéki jelöltek közül.

Beszélt arról is, hogy szerinte a legjobban Dobrev Klára tudna kormányozni, de a közös miniszterelnök-jelöltnek egyszerre kell kompromisszumkésznek és nagyon keménynek lennie, és erre Dobrev alkalmas, hiszen érti ezt. Közölte továbbá, hogy őket nem zavarják a fideszes támadások, inkább az izgatja, hogy egy reménybeli új kormány hogyan tudja majd jól igazgatni az országot.

Megjegyezte, hogy őt nem érdeklik más emberek hálószobatitkai, a korrupciós visszaélések viszont igen, és azok megítélésében kemények lesznek.  • Bérelnék
  • Hírek