Varga Judit fél, hogy színtelen, szagtalan massza lesz Európa Unióból

2021.05.17. 22:41

A Konferencia Európa Jövőjéről elnevezésű, egy éven át tartó rendezvénysorozat miatt közös gondolkodásra buzdít Varga Judit igazságügyi miniszter hivatali elődjével, Trócsányi László fideszes európai parlamenti képviselővel közösen.

Varga Judit a Trócsányi Lászlóval közös fotóval kísért hétfői Facebook-bejegyzésében emlékeztet arra, az Európai Unió mottója Egység a sokféleségben. Ugyanakkor – folytatta – manapság mégis munkálkodnak Európában olyan erők, amelyek az egység nevében számolnák fel a sokféleséget.

Szerinte a nemzetek feletti, színtelen, szagtalan massza nem lehet egy olyan kontinens jövőképe, amely mindig is színes nemzeti kultúráiról, hagyományairól és változatos történelmi örökségéről volt ismert.

Varga Judit úgy látja, az Európa jövőjéről szóló konferencia remek lehetőséget teremt arra, hogy mindenki elmondhassa véleményét, és beleszólhasson az Európai Uniót formáló döntési folyamatokba. Az eszmecsere nem lehet teljes a magyar emberek véleménye nélkül.

Ezért biztatok mindenkit arra, hogy vegyen részt a konferenciával kapcsolatos vitákban, online eseményeken, és mondja el, mit gondol közös jövőnkről! – írta Varga Judit.  • Bérelnék
  • Bankszámla