Külügyi forrás: orgiákra járt a thaiföldi magyar nagykövet

2021.05.29. 17:20

Vállalhatatlan életet élt Bus Szilveszter – írja magyar külügyi forrásaira hivatkozva a 168.hu, mi áll Magyarország thaiföldi nagykövetének feltűnést keltő visszahívása mögött. Elmondásukból az derül ki, hogy a misszióvezető botránya inkább a Szájer-ügyre, semmint a Kaleta-ügyre emlékeztet, Bus esetében pedig nem volt szó törvényszegésről.

Mindenki tisztában volt a szexuális orientációjával, de hát kit érdekel ez. Azt viszont már nem lehetett tolerálni, hogy folyamatosan bulikba, orgiákra jár. Ő ott kint Magyarországot képviselte

– fogalmazott a nagykövet egyik volt kollégája. A lap hozzáteszi, több forrásuk is egybehangzóan megerősítette, hogy a helyi hatóságok jelzésére léptek a magyarok, és a nagykövetség hírszerző tisztjének jelentése alapján rendelték haza a bangkoki állomáshelyéről a diplomatát.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) valószínűleg azért reménykedett, hogy visszhang nélkül, a nyilvánosság kizárásával rendezheti a botrányos életű nagykövet ügyét, mert törvénysértés gyanúja nem vetődött fel.

Az Index kérdésére a KKM korábban azt írta,

BUS SZILVESZTER BANGKOKI KÜLSZOLGÁLATA 2021. ÁPRILIS 30-ÁN LEZÁRULT,

és már nincs a tárca állományában. Eljárás nem indult ellene.