18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyolcvan nap börtönt kapott a kutyáját agyonverő férfi

2021.06.08. 09:39

Állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állították azt a férfit, aki 2021. március 17-én a gondjára bízott kutyát egy lakatlan bácsalmási ingatlanhoz vitte, majd ott egy karóval agyonütötte – tudatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vád szerint az állatkínzó az egyik ismerősétől kapott egy keverék szukakutyát, ám úgy döntött, hogy azt nem tartja meg, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte. 

A szerencsétlen állatot kikötötte, majd egy fakaróval szándékosan olyan erővel ütötte meg a kutya fejét, hogy az attól meghaljon, azaz kivégezte az ebet.

Ezután a férfi, mint aki jól végezte dolgát, az állat tetemét hátrahagyva távozott a helyszínről, azonban egy helybéli látta a kutya tulajdonosát távozni az ingatlanról, illetve észrevette a kutya tetemét, és értesítette a rendőrséget.

A Bajai Járási Ügyészség a szabadlábon védekező férfit 2021. június 7-én állította bíróság elé állatkínzás vétsége miatt. 

A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az állatkínzót, és nyolcvan nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.