Már most melege van? Várja meg a hétvégét!

DMOHA20200809019
2021.06.15. 16:48

Egyre melegebb lesz a hét hátralévő részében, hétvégén nyugaton a 35 fokot is elérheti a hőmérséklet – írja az Időkép. Egy anticiklon alakítja a térség időjárását, amelyet egyre melegebb levegő tölt ki, ami azt jelenti, hogy fokozatosan beköszönt a kánikula. 

Eleinte még frissek lesznek a hajnalok, de a hétvége közeledtével egyre enyhébbek lesznek az éjszakák. Tovább erősödik a nappali felmelegedés is, egyre többfelé alakul 30 fok felett a hőmérséklet, így szombaton és vasárnap 30–35 fokos kánikulában lehet részünk.

Némi felfrissülést csak az időnként megélénkülő keleti-északkeleti szél hozhat, csapadékra ugyanis az ország nagy részén nem kell számítani. A napsütést időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg.

A következő napokban 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel is érdemes védekezni leégés ellen. Célszerű gondoskodni a megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásról is. 

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Az előrejelzés szerint 35 fok körüli meleg nyugaton várható, keletebbre inkább 30-32 fok lesz jellemző.