Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Szuper VIP-státuszhoz juthat a budapesti tömegközlekedésben

P  3022
2021.06.17. 11:34
Menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején. Az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között menetrend szerinti hajójárat indult tegnap, azaz június 16-án, gyors átkelési lehetőséget biztosítva a két part között.

A Lánchíd lezárásával egy időben, 2021. június 16. szerdától 250 fő befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a Mahart együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indul átkelőjárat.

Kipróbáltuk, és a helyzet annál is sokkal jobb, mint gondolná. Fotósunk szuper VIP-státuszban közlekedhetett, a személyzetet leszámítva oda és vissza is egyedül utazott a fedélzeten. Az átkelési idő 5-10 perc, a magaslati helyeken jóleső szellő simogatta az arcunkat, az alsó, fedett rész pedig esőben lehet áldásos.

A járat hétfőtől vasárnapig reggel 7 órától indul a Jégverem utcából, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 20:15-kor indul vissza a pesti oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A menetrend ezen a linken érhető el.

Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől pénteking a BKK havi bérleteivel vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon a Mahartnál 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett. Az átkelőhajón kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van jegy váltása ellenében. A jegy egy utazásra érvényes. Jegyvásárlásra személyesen a Mahart jegypénztáraiban, valamint a hajón van lehetőség.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)