Szabolcs
20 °C
35 °C

Megverték a férfit az 1-es villamos megállójában, mert Marokkóból jött

2021.06.18. 17:06

Egy 25, egy 24 és egy 20 éves férfi, valamint több, eddig ismeretlen társuk 2020. december 20-án délután körbevettek egy marokkói férfit, majd minden előzmény nélkül, kizárólag a származása miatt belekötöttek, először szidalmazták, majd bántalmazták. Mindez a XIII. kerületben, az 1-es villamos Róbert Károly körút és Reitter Ferenc utcai megállójában történt, a háromból pedig két gyanúsítottat most tartóztattak le – közölte a Fővárosi Főügyészség

A férfinak az autósforgalom miatt csak a második próbálkozásra sikerült elmenekülnie. Egész testén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség még az elkövetés napján elfogta a 25 éves férfit, akit le is tartóztattak, két társát pedig 2021 júniusára azonosították. A rendőrség mindhármukat bántalmazással, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megállapította, hogy a kiemelt tárgyi súlyú bűnügyben a most őrizetbe vett két gyanúsított esetében is csak a legszigorúbb kényszerintézkedés jöhet szóba, ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a letartóztatásuk elrendelésére.

Az egyik gyanúsítottat a bíróság korábban egy ugyanilyen cselekmény miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a másik terhelttel szemben pedig szintén ugyanilyen cselekmény miatt jelenleg egy másik büntetőeljárás is folyik.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a két férfit letartóztatta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport