Javítják a Hárosi Duna-hidat, tűzszerészek dolgoznak a Lánchídnál

2021.06.20. 07:47

Az országos gyorsforgalmi- és főúthálózaton történt, a közlekedést jelentősen befolyásoló balesetről nem érkezett bejelentés – közölte az Útinform.

Jelenleg csak az M0-s autóút déli részén a Hárosi Duna-hídnál kell számolni némi lassulással, mert ott javítási munkálatokat végeznek. A forgalmat az M5-ös autópálya felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként két szűkített sáv használható. A 16-os jelű halászteleki csomópontban lezárták az M1-es felé vezető felhajtó ágat, helyette a 17-es kilométernél levő gerincúti csomópontban lehet felhajtani az autóútra. Lassabb haladásra, időnként torlódásra érdemes készülni.

Egy pénteken talált feltételezett robbanótestet emelnek ki a Dunából az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész katonái vasárnap délelőtt, emiatt a Lánchíd környékén forgalomkorlátozások lesznek.

Délelőtt kiürítik a Clark Ádám téren a Clark Hotelt, valamint a Bem rakpart 1–5. szám alatti épületek Duna felőli oldalát. A zárás idejére a Dunán vasárnap reggel 7 órától hajózási zárlatot vezetnek be.

Ezen felül reggel 6 órától 15 óráig lezárják a Lánchíd mellett a Széchenyi tér teljes területét, a Dorottya utcát, a Pesti alsó rakpartot, a Széchenyi felső rakpart egy szakaszát, a Budai alsó rakpart egy szakaszát, az Alagutat és az Alagút utca egy szakaszát, továbbá a Lánchíd utca, Ybl Miklós tér, Apród utca útvonalat. Szintén lezárás lesz az Apáczai Csere János utca, a József Attila utca, a Vigyázó Ferenc utca, az Akadémia utca és a Fő utca egy-egy szakaszán.