Víz nélkül maradt Pécel a legnagyobb hőségben

2021.06.20. 10:53

A tűréshatár végén vannak a péceli lakosok, mert egy vihartól meghibásodott a város vízellátását biztosító kutak közül kettő, ezért a hét elején vízkorlátozást kellett elrendelni a településen, az idő pedig egyre melegebb.

Az Index értesülései szerint egyre nagyobb a feszültség a városban, mert a polgármester, Horváth Tibor elsőfokú vízkorlátozási tilalmat vezetett be, amit a Facebook-oldalán közölt szombaton, ráadásul a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. nem elérhető., a közösségi média csoportokban a polgármester és a képviselők távozását követelik a helyi lakosok, akik másfél napja lényegében víz nélkül kénytelenek boldogulni.

A mai napon a város több részén is víznyomáscsökkenés tapasztalható, de a Csatári-lakóparkban a legrosszabb a helyzet, ott pár órája teljes vízhiány van. Nem javul a helyzet, mostanra már több helyen nincs víz. Nagyon sajnálom az ott lakókat, és megértem a helyzetüket 

– írta Horváth Tibor, aki arról is tájékoztatott, hogy Szűcs Lajos országgyűlési képviselőtől és a katasztrófavédelem munkatársaitól is segítséget kért. A vízhiány enyhítésére délután a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. lajtoskocsin biztosított vizet, a Pécel Üzemeltető Kft. dolgozói pedig ásványvizet osztottak az érintett városrész lakóinak. Az Index információi szerint a Pécel Kft. osztott vizet, de már az is elfogyott.

A polgármester ma délelőtt ismét posztolt a közösségi médiában, és beszámolt róla, hogy éjszaka feltöltődtek a tározók. Legalábbis annyira, hogy reggel minden háztartásnak jutott víz. Sajnos nem sokáig, alig néhány óra elteltével ismét vízhiány lépett fel a város több részén. 

A lehetséges lépéseket ismét megtettük, a DPMV Zrt. már hordja a vizet. Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére 

– közölte Horváth Tibor.