Itt az újabb nemzeti konzultáció, véglegesítették a kérdéseket

2021.06.23. 19:33

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit. A kérdőíven tizennégy kérdés szerepel majd a gazdasággal, valamint a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatban – jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte, hogy a konzultáció a járvány utáni életről szól majd.

Elmondta, hogy tizennégy kérdés kapott helyet a kérdőíven, ezek túlnyomó része gazdasági jellegű, többek között a minimálbérről, a családi adó-visszatérítésről és a hitelmoratóriumról szólnak. A kérdőíven ezenfelül szerepelnek a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra a videóban hangsúlyozta, hogy a világ a járvánnyal megváltozott, és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük, a járványok és a népvándorlások korát. Éppen ezért – folytatta – mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük, és arról, hogy ez hogyan történjen, most mindenki elmondhatja a véleményét. Ebben segít a konzultáció – tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte azt is: a kérdőívet a szokásoknak megfelelően postai úton és online is vissza lehet majd küldeni. Egyúttal mindenkit arra biztatott, hogy mondja el véleményét a konzultáción.  • Hírek
  • Hírek