Meghalt az MDF egyik alapítója

2021.06.25. 09:04
Elhunyt Dr. Wéber János jogász, korábbi helyettes államtitkár, aki A Magyar Demokrata Fórum Baranya megyei társalapítója és az Országos Rádió és Televízió Testület alapítója is volt.

A Mandiner szerint Kónya Imre volt belügyminiszter írt nekrológot Wéber Jánosról.„Meghalt a barátom. Mondhatjátok, magánügy, de nem igaz. A veszteséget kevesen érezzük magunkénak, pedig sokaké. Mindazoké, akik hisznek a polgári Magyarországban. Wéber János igazi polgár volt. Lojális, de kritikus a mindenkori hatalommal szemben. Szarkasztikus humora felejthetetlen” – így Kónya Imre.

Hozzátette: Wéber János „nehezen viselte, hogy ma már – jól, rosszul – mások képviselik az általunk vallott értékeket. És fiatal barátaim is nehezen viselték a kritikáit. De aki a polgári Magyarország hívének tartja magát, az a saját halottjaként gyászolhatja Wéber Jánost. A barátomat. Egy igazi polgárt”. 

Wéber János 1953 március 18-án, Szekszárdon született, 1976-ban szerzett jogi diplomát Pécsen, ahol 1981-től folytatott praxist. Két gyermeke született, hatvannyolc évet élt. 

1993 . június 15-től kezdve az Igazságügyi Minisztériumban    helyettes államtitkárként    a büntetésvégrehajtási és jogi képviseleti ügyek felügyeletét látta el,    részt vett a gazdasági kamarákról szóló törvény kodifikációjában és a médiatörvény előkészítésében.  1996-tól kezdve az Országos Rádió és Televízió Testület alapító tagja volt, mely tisztséget 3 éven át töltötte be.