Jön a kedd, újabb melegrekordok dőlhetnek meg

2021.06.28. 16:20

Az újabb hőhullám ezúttal nem bizonyul tartósnak, kedden tetőzik a kánikula – írja az Időkép. A maximumok 33 és 38 fok között alakulnak, a legmelegebb az ország déli részén lesz.

Emiatt háromszínű lesz az ország, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadott piros, narancssárga és citromsárga figyelmeztetést is. Hat megyére piros figyelmeztetés érvényes, ezek Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyék.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés érvényes Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megyékben, citromsárga, azaz első fokú figyelmeztetésre pedig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben kell számítani.

Közben szerda éjfélig érvényes hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfő déltől – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn. Az országos tiszti főorvos akkor rendel el másodfokú figyelmeztetést, hőségriasztást, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot.