Brutálisan megvertek két meleg orvost Pécsett

2021.06.28. 19:32

Egy szóváltás nyomán vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott és megvert két másikat Pécs belvárosában. Többször megütötték és megrúgták őket, az egyik sértettet olyan mértékben bántalmazták, hogy elájult – nyilatkozott az RTL Klub Híradójának Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az RTL Klub információi szerint a két férfi orvosként dolgozik, és mindketten a saját nemükhöz vonzódnak. 

Erről a sajtóreferens azt mondta a Híradónak, hogy a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de kollégái minden körülményt vizsgálnak. Néhány órával korábban pedig elkapták azt az apát és fiát, akik még múlt szerdán a budapesti Franciaország–Portugália Eb-meccsen köptek le és ütöttek meg két nőt, két egyetemistát, a feltevések szerint azért, mert szivárvány volt festve az arcukra. A két férfit garázdasággal gyanúsítják. 

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa az RTL Klubnak azt mondta, félő, hogy az új törvény miatt több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, ami megjelenik a társadalomban. A kormány az RTL Klub megkeresésére azt közölte, hogy minden erőszakos cselekedetet büntet a törvény, és a törvényt mindenkinek be kell tartania.