Pert nyert a DK az MTI ellen, mert az MTI nem írta meg, hogy a DK pert nyert az MTI ellen

2021.06.29. 11:13

A Demokratikus Koalíció újabb pert nyert az MTI ellen – írja közleményében a párt. A Magyar Távirati Iroda ugyanis korábban megtagadta, hogy közzétegye „A Demokratikus Koalíció pert nyert a kormány által kézi vezérelt MTI ellen” című közleményüket, arra hivatkozva, hogy az sérti a közmédia jó hírét.

A bíróság ezért most arra kötelezte az MTI-t, hogy felületükön tegyék közzé a fenti közleményt.

Az ítélet szerint tehát a Magyar Távirati Iroda nevezhető kézi vezéreltnek, és az MTI köteles lesz leírni ezt saját magáról.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a párt elkötelezetten kiáll a hazugságok, az állami propagandagyár ferdítései és a központi cenzúra ellen, ezért továbbra sem fogják szó nélkül hagyni, ha el akarjak hallgattatni őket, vagy hazudnak róluk. A 2022-es választás után pedig meg fogják szüntetni „a kormány által kézi vezérelt MTI és MTVA agymosó munkásságát”. 

Az MTI továbbra sem közöl 

Frissítés: A DK kedd délután azt írta, hogy az újabb pernyerésről szóló közleményüket sem adta ki a távirati iroda. Ehelyett a honlapjukon tették közzé a ki nem adott közlemény szövegét, ami mellé azt írták, hogy 

Az MTI az arról szóló közleményünket sem adta ki, hogy pert nyertünk az MTI ellen, mert nem adták ki az arról szóló közleményünket, hogy pert nyertünk az MTI ellen. 

Az MTI arra hivatkozott, hogy a közlemény sérti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit. Azt még nem tudni, hogy a DK újabb pert indít-e az MTI ellen az újabb közlemény kiadásának megtagadása miatt. 

Eddig még az a közlemény sem jelent meg az MTI-ben, amelynek kiadására a bíróság már kötelezte a távirati irodát.  • Hírek
  • Hírek