Tetőzik a kánikula, mégis kevesen járnak strandra

2021.07.09. 16:56

Csütörtökön tetőzött a kánikula, ennek ellenére sok strandon és fürdőben is kevesebb a vendég, mint tavaly. Normális esetben nehezen talált volna helyet a keszthelyi strandon a csütörtöki hőségben az ATV stábja, ha munka helyett inkább strandolni szottyant volna kedve munka helyett. Idén azonban úgy tűnik, ez nem így alakul, most még árnyékban volt szabad terület.

Vinczéné Polgár Andrea vezetőhelyettes a televízió munkatársainak azt mondta, hétköznap délelőtt vannak a legkevesebben a strandon, délutánonként és hétvégén több látogató érkezik.

A lángos sütöde eladója arról beszélt, nem igazán indult még be a szezon, szerinte a hőség miatt sokkal kevesebben a vendég napközben. Összességében úgy érzékeli, hogy nincs akkora forgalom, mint tavaly. Ezzel szemben a strandolók örülnek, hogy nincs tömeg.

A pécsi Hullámfürdő vezetője szerint a járvány miatt kicsit lassabban oldódnak fel az emberek, ezért kevesebben járnak a fürdőbe, bár azóta belépéskor nem szükséges felmutatni a védettségi igazolványt, kicsit többen érkeznek. De Blasio Domenico úgy látja, el kell telni egy kis időnek ahhoz, hogy visszaszokjanak a vendégek.