Mi a közös Karácsony Gergelyben és Áder Jánosban?

2021.07.13. 08:26

Áder János mindenkit arra buzdított a hétfői Kék bolygó podcastjában, hogy vásároljon másodkézből. A használt ruhát már Karácsony Gergely is „népszerűsítette”: május végén arról kérdezte Facebook-követőit, hogy főpolgármesterként viselhet-e turkálós inget.

A túlfogyasztás elkerüléséről, a szükségtelen ruhaneműk megvásárlásának mellőzéséről is beszélgetett a köztársasági elnök Mengyán Eszter újságíróval, szín- és stílustanácsadóval a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában – számolt be az MTI.

Áder János szerint az egyik leginkább vízigényes és környezetszennyező iparág, a ruhaipar termékeinek túlfogyasztása elkerülhető úgy is, ha másodkézből vásárolunk, ha jó minőségű, tartós ruhadarabokat veszünk, amelyeket tovább használhatunk, de úgy is, ha a megunt ruházatot továbbadjuk, használhatatlanná válásuk esetén pedig megkeressük újrahasznosításuk lehetőségét. Az államfő a nyári leárazásokkal kapcsolatban is megfontolt vásárlásra kérte a hallgatókat.

Karácsony Gergely még május végén kérdezte közösségi oldalán a követőit, hogy vajon azt a virágmintás inget, amelyet a felesége turkált neki, hordhatja-e főpolgármesterként. Erről az Index olvasói is szavaztak, 2961-en helyeselték, 2022 szavazó pedig nem javasolta a turis ruhadarabot Karácsony Gergelynek.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.