Még három év, és vége, költözik az RTL Klub

2021.07.20. 18:30

Modern, belvárosi irodaházba költözik 2024-ben az RTL Magyarország, amely fő bázisként funkcionál majd az ország piacvezető médiavállalatának valamennyi dolgozója számára – írja a Media1. E szerint a WING és az RTL Services Kft. hosszú távú bérleti szerződést kötött az újjászülető Liget Center és a Liget Auditórium irodaház közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesére.

A vállalat hosszú távon hibrid munkavégzésre rendezkedik be, amelynek során a kollégák az irodában töltött munkanapok mellett otthonukból is dolgoznak. Ugyanakkor a szórakoztató műsorok stúdiói más helyszínen lesznek, de a Reggeli című magazinműsort is innen sugározzák majd. 

A Liget Center és a Liget Auditórium 1948 és 1950 között Perczel Károly, Perényi Imre, Preisich Gábor, Gádoros Lajos és Szrogh György tervei alapján épült, az átadás után pedig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetsége (MÉMOSZ) székházaként szolgált, majd a rendszerváltást követően a Liget Center épületet Erick van Egeraat stúdiója tervezte át bérelhető irodaházzá. Az auditórium épülete az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, az állapota jelentősen leromlott, ezért is döntött az új tulajdonos-fejlesztő, a WING a Liget Center átalakítása és az auditóriumépület teljesen új funkcióval ellátott életre keltése mellett.

Szrogh György 1999-ben halt meg, egyik legnagyobb projektje, a MÉMOSZ-székház, a saját korában rendkívül korszerű és friss épület hatalmas vitákat váltott ki, ugyanis egy évvel az elkészülte után, 1951-ben történt meg a magyar építészet átállítása a szocialista realizmus irányvonalára. Ettől kezdve a MÉMOSZ-székház az elkerülendő, negatív példák közé került – írja az Építészfórum