Dömötör Csaba szerint eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a kérdőívet

2021.07.28. 09:27

Eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultáció kérdőívét – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A kérdőívet eddig 394 150-en töltötték ki – mondta, hozzátéve: a többség postán küldte vissza a válaszait, de sokan választják az internetes kitöltést is.

Dömötör Csaba kiemelte: a konzultáció sok olyan témát érint, amelyek alapvetően meghatározzák a koronavírus-járvány utáni életünket. Így mindenki elmondhatja a véleményét a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen arról a gyermekvédelmi törvényről, amelyet „a baloldal erőteljesen támad” – mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott, „sajnáljuk, hogy most is vannak olyanok, akik különböző módszerekkel támadják, akadályozzák a konzultációt. Ez még egy ok arra, hogy minél többen mondjuk el a véleményünket. A párbeszéd egy fontos lehetőségéről van szó, érdemes élnünk vele”.

Dömötör Csaba a videóban arról nem beszélt, hogy a közel négyszázezer kitöltésbe beleszámolták-e, hogy valaki  hogy egy algoritmus folyamatosan töltögette ki a nemzeti konzultációkat. Az élő közvetítés 12 órán keresztül tartott, ennyi idő alatt nagyjából 3100 konzultációt sikerült véletlenszerűen kitöltenie  • Tippek
  • Bankszámla